Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Αλληλεγγύη στην Κεφαλλονιά


Η Κεφαλλονιά δοκιμάζεται, μέρες τώρα, από αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που έχουν προκαλέσει καταστροφές σε σπίτια, υποδομές, δρόμους και λιμάνια, έχοντας αφήσει χιλιάδες ανθρώπους άστεγους, έχοντας διακόψει συγκοινωνίες και δυνατότητες άμεσης επικοινωνίας από το ένα μέρος του νησιού στο άλλο.
Ως συνέπεια της πολιτικής της κοινωνικής καταστροφής που εφαρμόζεται σταθερά από τις κυβερνήσεις τις προσηλωμένες στις μνημονιακές δεσμεύσεις, η Κεφαλλονιά είναι μόνη. Ο λαός της υποφέρει, έχοντας αφεθεί στην τύχη του. Οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς στέλνουν μήνυμα αγωνίας. Η καθημερινότητά τους είναι αβίωτη, ενώ η ανασυγκρότηση του νησιού παραμένει ζητούμενο. Η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός ακούνε την κραυγή αγωνίας;
Αν κρίνει κανείς από τη μέχρι στιγμής ανταπόκριση της κυβέρνησης, που περιορίζεται μονάχα σε δηλώσεις και υποσχέσεις, από τη μόνη χαραμάδα ελπίδας ξεπροβάλλει η κοινωνική αλληλεγγύη από δομές, συλλογικότητες αλλά και ατομικές πρωτοβουλίες.
Η Αλληλεγγύη στα Δυτικά, η κίνηση κοινωνικής αλληλεγγύης από την εργατική - λαϊκή συνοικία του Αιγάλεω, απευθύνει έκκληση προς όλους και κυρίως προς τις αντίστοιχες συλλογικότητες όλης της χώρας: «Ο λαός της Κεφαλλονιάς έχει ανάγκη από ξηρά τροφή, από νερό, από θερμαντικά μέσα, από στρώματα, κουβέρτες και ζεστά ρούχα. Ας καλύψουμε εμείς τις ανάγκες αυτές. Ας ξεκινήσει μια πλατιά εκστρατεία συγκέντρωσης και αποστολής αυτών των ειδών στην Κεφαλλονιά. Εμείς ήδη πραγματοποιούμε εξορμήσεις για τη συγκέντρωση των ειδών αυτών στη λαϊκή μας συνοικία. Ας κάνουμε το ίδιο παντού».
Η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή της στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Κεφαλλονιάς συγκεντρώνει τρόφιμα. Ύστερα από συνεννόηση με τη δημοτική αρχή της Κεφαλλονιάς - Ληξουρίου, τα τρόφιμα θα συγκεντρωθούν την Τρίτη 11.02.2014, στον χώρο του συλλόγου (Αχ. Παράσχου 4 - Πρόνοια Ναυπλίου) και ώρες 12.00-14.00 και 17.00-21.00 μ.μ. και θα σταλούν την Πέμπτη 13.02.2014. Ο Σύλλογος απευθύνει έκκληση στους πολίτες, τους φορείς, τις τοπικές επιχειρήσεις και τις ομάδες πολιτών να συμμετάσχουν προκειμένου να ενισχύσουν την προσπάθεια αλληλεγγύης και να καλυφθούν τρέχουσες ανάγκες.
Την αλληλεγγύη τους στους δοκιμαζόμενους πολίτες της Κεφαλλονιάς αποδεικνύουν έμπρακτα και οι κάτοικοι του Πύργου καθώς ένα φορτηγό φορτωμένο με είδη πρώτης ανάγκης, προσφορά δημοτών, βρίσκεται ήδη στο σεισμόπληκτο νησί. Από τη Χίο έφυγε επίσης το πρώτο φορτίο αλληλεγγύης που περιλαμβάνει 400 κουβέρτες που συγκεντρώθηκαν από τους πολίτες του ακριτικού νησιού. Την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως τρόφιμα, για να σταλούν στους πληγέντες της Κεφαλλονιάς έλαβαν και οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου της Κρήτης με το σύνθημα «Όλος ο κόσμος μια γωνιά, στηρίξτε την Κεφαλλονιά».
Συγκέντρωση τροφίμων και υγειονομικού υλικού θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου στη συμβολή των οδών Ικάρου 28 και Κάλχου 64 και ώρες 09.00-17.00. Τα τρόφιμα τα οποία θα συγκεντρωθούν θα είναι μακράς διάρκειας (νερό, ξηρά τροφή, κονσέρβες, γάλα εβαπορέ κ.ά.) και το υγειονομικό υλικό θα περιλαμβάνει τα απαραίτητα φάρμακα των πρώτων βοηθειών μωρομάντιλα και πάνες.
Ο... «άλλος άνθρωπος», ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου μαγειρεύει στην Κεφαλλονιά, στο Ληξούρι. «Από το Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου, όσα χρήματα μαζεύουμε στην κατσαρόλα θα τα χρησιμοποιήσουμε για να πάμε στην Κεφαλλονιά, να μαγειρέψουμε εκεί. Το κόστος αυτού του ταξιδιού, το οποίο θα είναι την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου και επιστροφή στις 15, είναι περίπου 500 ευρώ. Τρόφιμα έχουμε, το μόνο που θα χρειαστούμε είναι περίπου 3.000 μπολάκια συσκευασίας και αντίστοιχα κουταλοπίρουνα».
από την Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου