Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Συντονισμός Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Τον συντονισμό της δράσης τους αποφάσισαν στη χθεσινή συνάντησή τους οι δομές κοινωνικής αλληλεγγύης των δυτικών συνοικιών Αιγάλεω, Περιστερίου, Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αλληλεγγύης στα Δυτικά που δρα στο Αιγάλεω, συμμετείχαν η Επιτροπή Δράσης Περιστερίου, η Επιτροπή Κατοίκων Λόφου Αξιωματικών, η Ομάδα Αλληλεγγύης του Κοινωνικού Χώρου Χαϊδαρίου "Ιστός" και η Κοινωνική Αλληλεγγύη Αγ. Βαρβάρας. Ενδιαφέρον για τον συντονισμό έχει εκδηλώσει και το Κοινωνικό Ιατρείο Περιστερίου που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί. Συμμετείχε, επίσης, εκπρόσωπος του τμήματος αλληλεγγύης της νέας αριστερής δημοτικής αρχής του Αιγάλεω.
Στην πλούσια και ενδιαφέρουσα συζήτηση έγινε αλληλοενημέρωση για τις δραστηριότητες των δομών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, και αποφασίστηκε η στενή συνεργασία μεταξύ τους στους τομείς της τροφής προς συμπολίτες μας που στερούνται τη δυνατότητα εξασφάλισής της, της υγείας, της εκπαίδευσης και των ζητημάτων που σχετίζονται με πλειστηριασμούς κατοικιών και χαράτσια, με τη συντονισμένη παρέμβαση και την οργάνωση της αναγκαίας νομικής και φοροτεχνικής βοήθειας.
Προχωράμε συντονισμένα, σε συνεργασία και με όλους τους άλλους φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος της περιοχής, στη βάση που ορίζει το τρίπτυχο ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου